Lennart Karlsson ny ordförande för Svenska Hus

2021-03-10

Göteborg, 2021-03-10. Lennart Karlsson har utsetts till ny styrelseordförande för fastighetsbolaget Svenska Hus AB med början första veckan i maj. Lennart är idag vd för Aspelin Ramm Fastigheter, en tjänst han kommer att lämna den 30 april.

Lennart Karlsson har lång erfarenhet av fastighetsbranschen i allmänhet och fastighetsutveckling i synnerhet, senast från 20 år på Aspelin Ramm. Där har han bland annat omvandlat en nedlagd galonfabrik till en attraktiv handelsplats, skapat nya stadsdelar utifrån en före detta lärarhögskola och ett gammalt pappersbruk och ett före detta garveri har blivit ett handelsområde. Med denna bakgrund tar han sig i juni an Svenska Hus, som haft fastighetsutveckling som kärnverksamhet i snart 30 år.   

-Vi är mycket glada över att Lennart tackat ja till att ta över ordförandeposten i Svenska Hus. När vi startade företaget en gång i tiden var det för att utveckla fastigheter till något bättre och på många sätt ge dem nytt liv. Sedan dess har vi genomfört många projekt. Med Lennart som ytterst ansvarig kommer stort fokus att läggas på den delen av verksamheten, säger Hans Eliasson, styrelseordförande i moderbolaget Gullringsbo Egendomar.  

Svenska Hus styrelse består i övrigt av Patrik Kallenvret, Ulf Martinsson, Patrik Eriksson, Erika Hellman och Lisa Kjellén. 

När Lennart Karlsson nu tillträder ordförandeposten har Svenska Hus en spännande projektportfölj till ett värde av ca 8 Mdkr.  

undefined - Jag är hedrad och glad över möjligheten att få verka som styrelseordförande i Svenska Hus. Jag ser fram emot att arbeta med fastigheter och fastighetsutveckling från ett styrelseperspektiv efter många år som vd och operativt ansvarig. Jag är väl bekant med Svenska Hus verksamhet och starka varumärke som branschkollega och ser nu framemot att närmare lära känna verksamheten och människorna, säger Lennart Karlsson tillträdande styrelseordförande Svenska Hus.