MARIE BUCHT TILLTRÄDER SOM VD PÅ NOVI REAL ESTATE

2017-01-12

PRESSMEDDELANDE

Novi Real Estate, som startade sin verksamhet med uppdraget att förvalta Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Livs (publ) svenska fastighetsbestånd om ca 500 000 kvm beläget i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Helsingborg och Malmö, har anställt Marie Bucht som vd.

Marie Bucht tillträder som vd den 7 mars 2017. Hon kommer närmast från Headlight International AB där hon varit partner och arbetat med Executive Search inom fastighetsbranschen. Innan dess har Marie bland annat arbetat på Skanska, NCC och Newsec i olika ledande befattningar.


Grandab, Gullringsbo och partners startade Novi för ett år sedan. Grandab fick initialt ansvar för bolagets management och utveckling. Det var med stor ödmjukhet vi tog oss an uppgiften att förvalta och utveckla ett av Sveriges finaste fastighetsbestånd. Med uppdraget för Gamla Liv blev Novi direkt en etablerad aktör. Vårt första år har präglats av ett stort engagemang, entreprenörskap, affärsmässighet och nyfikenhet och där vi lagt plattformen för vår målsättning som är att bli en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på
externförvaltningsmarknaden. Med Marie Buchts gedigna fastighetskompetens har vi funnit den vd som skall leda Novi in i nästa tillväxtfas och Grandab fortsätter vara en långsiktig ägare och verkar genom aktivt styrelsearbete”, säger Mikael Hasselberg, frånträdande vd för Novi Real Estate.


Marie Bucht är en aktad och välkänd person inom branschen och blir den ambassadör som skall leda oss in i framtiden. Maries analys- och affärsutvecklingskompetens är helt rätt bakgrund för Novi” säger Sture Kullman, styrelseordförande i Novi Real Estate.


Det känns fantastiskt kul att jobba helhjärtat med förvaltningsaffären och dess starka kundfokus. Novi har en bra grund att bygga vidare på, med starka kunder och proffsiga och engagerade medarbetare. Jag tilltalas av bolagets stora engagemang och viljan att utveckla förvaltningstjänsten. Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med Novis medarbetare addera min erfarenhet och driva och utveckla Novi vidare”, säger Marie Bucht, tillträdande vd för Novi Real Estate.


Arbetet med att hitta Novi Real Estates vd har skett i samarbete med K2 Search.


Kontaktpersoner


Mikael Hasselberg, vd, Novi Real Estate AB
+46 708 44 30 16
mikael.hasselberg@novire.se


Sture Kullman, Styrelseordförande, Novi Real Estate AB
+46 8 402 07 67
sture.kullman@abgullringsbo.se