SUSANNE OLOFSSON NY VD I GULLRINGSBO EGENDOMAR

2022-02-03

Styrelsen i AB Gullringsbo Egendomar har utsett Susanne Olofsson till ny vd i bolaget. Susanne tillträder sin nya roll den 1 april och ersätter Erika Hellman som efter 24 år på olika poster i koncernen bestämt sig för att kliva av från det operativa ansvaret.

undefinedSusanne har erfarenhet av allt från familjebolag till pensionskapital och sparbanksstiftelser. Hon är en erfaren ledare från Götaland, som är uppvuxen i en entreprenörsfamilj där familjens företag verkar inom bygg, fastighet, konstruktion och entreprenad. Susanne har bland annat varit vd inom Hogia-koncernen och vd för ett antal investmentbolag samt innehaft strategiska ansvarsposter på Sjätte AP-fonden (AP6).

- Susannes bakgrund med allt från familjeföretaget till AP6 gör att hon passar oss som hand i handske. Hon vet vad det innebär att arbeta nära fysiska ägare men hon har också erfarenhet av stora bolag. Även om Susanne blir vd för vårt ägarbolag Gullringsbo är det en stor koncern hon kommer att jobba med, säger Hans Eliasson, ordförande Gullringsbo Egendomar.

Susanne har ett omfattande nätverk, framför allt från de olika uppdrag hon innehaft nationellt inom AP6 och ett brett investeringsnätverk inom industri och finans. Hon har stor omsorg för samhällsutveckling i allmänhet, men också för människan i mitten, och ett brett och genuint intresse för världen runtomkring henne.

- Jag blev mycket glad över att bli kontaktad angående vd-rollen på Gullringsbo. Efter ett par möten och samtal med ägarna och några av styrelseordförandena i koncernen växte detta till ett starkt intresse och en vilja att vara med om en mycket intressant resa i koncernens fortsatta utveckling och där jag verkligen vill bidra med mina samlade erfarenheter, säger Susanne Olofsson.

Nuvarande vd för Gullringsbo, Erika Hellman, lämnar därmed sin operativa roll i företaget men kvarstår både som styrelseledamot och som en aktiv ägare.

- Jag började en gång i tiden på Svenska Hus, då jag 1998 startade företagets stockholmskontor. Sedan 2009 har jag arbetat operativt på Gullringsbo och de senaste fem åren som vd. Nu känner jag att det är dags för en extern vd att komma in med ny energi och nya idéer. Jag kommer givetvis fortsätta att vara en aktiv ägare och ledamot i Gullringsbos styrelse, säger Erika Hellman.