Per Ununger ny ordförande för MVB

2021-04-07

Per Ununger har utsetts till ny styrelseordförande för MVB Holding AB. Per lämnade över vd-rollen för MVB Öst till Tobias Lundberg den 1 april. Sture Kullman, avgående ordförande, kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot.

Per Ununger kom från Peab till MVB Öst, då Östbergs Bygg, 2001. MVB Öst har under Pers år som vd gått från en omsättning på 100 Mnkr till 1000 Mnkr. Efter 20 år i företaget tar han nu över som ordförande för MVB-koncernen. 

- Det är en stor glädje för oss på Gullringsbo att Per tackat ja till ordförandeposten i MVB. Pers 40 år i branschen har gett honom en gedigen erfarenhet och ett brett nätverk, något som kommer till stor användning som ordförande för MVB, säger Hans Eliasson, styrelseordförande i moderbolaget Gullringsbo Egendomar. 

Sture Kullman lämnar rollen som ordförande för MVB men sitter kvar som ledamot i styrelsen.

Jag vill tacka Sture för alla framgångsrika år. Sture är en person med stort engagemang och en fantastisk energi. Detta i kombination med en otrolig erfarenhet när det gäller ekonomi men också människors välbefinnande gör honom mycket värdefull för oss. Jag är därför glad över att Sture tackat ja till att behålla sin plats i styrelsen även efter ordförandebytet och att han fortsätter sitt engagemang i andra delar av Gullringsbo-koncernen bland annat som ledamot i moderbolaget, säger Hans Eliasson.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Hans Eliasson, ordförande Gullringsbo Egendomar, 0705-16 77 71, hans.eliasson@abgullringsbo.se

Per Ununger, ordförande MVB Holding, 0730-78 83 00, per.ununger@mvbab.se

Sture Kullman, avgående ordförande MVB Holding, 0703-91 07 65, sture.kullman@mvbab.se